torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäispaketteja

Pääsiäinen on ovella ja juhla näkyy ja tuntuu talossamme monin eri tavoin. Lahjojen antaminen ei kuuluu pääsiäisperinteeseen, mutta siitä huolimatta olemme saaneet paketin. Paketti on päällystetty muovilla ja sen sisällä valmistuu monimuototilamme. Olen ryhtynyt valmistautumaan paketin avautumiseen valmistelemalla syksylle erilaisia työpajoja.




Tässä kuvareportaasi muutamista ideoista ja tekniikoista, joita tulen jatkossa ohjaamaan. Tässä aluksi harjoittelen pienen käspaikan tekemistä. Idea minikäspaikasta on syntynyt tekstiilikonservaattorimme päässä ja tämä malli, jota teen on Jatan käsialaa. Sain kotiläksyksi tehdä käspaikan loppuun tulevan viikonlopun aikana.



Seuraavaksi testasin Jatan tekemää haitarikirjan ohjetta. Hyvin oli ohjeet tehty ja valmista tuli.





Sitten lopuksi oman intohimoni pariin, eli kultaukseen. Ostin taannoin Helsingin reissulla kullan ja hopean väristä lyöntimetallia ja tänään päällystin yhden kananmunan ja kipsifiguurin.






Kokeilin myös tehdä sabluunan avulla koristekuviota vanhan kirjan kanteen. Se meni plörinäksi. Luulen tietäväni syyn. Laitoin mikstionin (johon kulta kiinnitetään) suoraan pahville enkä sen alle mitään muuta pohjustetta. Ikonissa mikstionin alle laitetaan oksalakkaa, joka kovettaa pinnan ja näin olisi varmasti tässäkin pitänyt toimia. Oksalakkaostoksille siis, sillä aion onnistua tässä!



Lyöntimetallin työstä oli huomattavasti helpompaa kuin oikean kullan kanssa vehtaaminen. Lyöntimetalli on paljon paksumpaa ja jämäkämpää. Ei lähde lentoon niin helposti eikä sen kanssa hirvitä niin, kun lentoon lähtevissä ja pilalle menneissä yrityksissä ei tuhlaannu montakaan senttiä toisin kuin oikean kullan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Paljon on mukavan kuuloisia projekteja tulossa. Nuo käspaikka ideat on kyllä hyviä!

    VastaaPoista
  2. Oi-oi. Harmi että sinne museolle pääsee täältä Espoosta saakka yleensä vain kesäreissun yhteydessä. No, kultaamaan pääsen minäkin, Kirkkaan viikon jälkeen...

    VastaaPoista