perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kivet kutsuvat

Museoviikko on ohi ja sen ansiosta kasaantuneet työtehtävät alkavat olla jo kiritty kokoon. Toimin koko museoviikon ajan lainattavana museolehtorina vanhusten palvelutaloissa. Vientiä riitti. Karkeasti arvioituna yli puolelle kiinnostuneista jouduin myymään ei oota, koska kalenteri täyttyi varauksista niin nopeaan tahtiin. Vierailin monessa eri paikassa ja tapasin lähes 100 ikääntynyttä muisteluiden merkeissä. Kyllä kannatti. Kentälle lähteminen on hauskaa ja jännää. Lähteminen kannattaa aina ja kerta kerralta se on helpompaa. Joissain paikoissa talon henkilökunta pystyi osallistumaan tuokioihimme ja ehkä näin oppi jotain uutta henkilöistä, joiden kanssa työskentelevät päivät pitkät. Jouduin kieltäytymään useista kutsuista. Aika monet innostuivat kuitenkin ottamaan muistelusalkut lainaan ja käyttämään niitä omatoimisesti, mikä on tietysti hienoa.

Tämän keikkaviikon jälkeen töissä on ollut kiireistä. Maanantaina menemme Suomen kivikeskukseen viemään esineitä heidän kesänäyttelyynsä, jonka nimi on Kivimaailman aarteita. Tämän vuoksi meillä on ollut taas ihmeellinen vieras. Satu Hietala geologian tutkimuskeskuksesta kävi tutkimassa muutamia esineitä ja nimenomaan niissä olevia kiviä.



Itse lähden viemään maalaamaani ikonimaalaussarjaa. Siinä ei ole jalokiviä eikä muitakaan kiviä koristeena, kuten muissa näyttelyyn viemissämme materiaaleissa. Kivimaailma on ikonisarjassani esillä maa- ja mineraalivärein pigmenteissä ja niistä kerron hieman näyttelyteksteissä, joiden työstäminen on ollut yksi rästitehtävistäni tällä viikolla. Jos kesämatkallanne satutte Juuan suuntaan, niin poiketkaahan siis kivikeskukseen.

1 kommentti:

  1. Satu on näemmä eksymässä kovastikin museomaailmaan, sillä hän oli mukana suunnittelemassa ja rakentamassa Kuopion museoon Aikamatka maisemaan -näyttelyä :-) Populaarigeologeille on selvästi kysyntää!

    VastaaPoista