torstai 6. toukokuuta 2010

Tämä äijä kävi museossa

Remonttimme täällä kirkon keskustalossa etenee hitaasti, mutta varmasti. Lumet ovat sulaneet ja työmiehet palaavat muuttolintujen mukana pistämään pihaamme kuntoon. Perjantaina käymme tarkemmin läpi pihaa koskevat piirustukset arkkitehtien ja vihersuunnittelijan kanssa. Olen kantanut huolta museomme saavutettavuusasioista ja minun roolini on ollut huolehtia saavutettavuuden kohentumisesta koko talossamme. Sain piha-aluettamme koskevat suunnitelmat pöydälleni toissapäivänä ja ilokseni huomasin, että asiat, joista olin arkkitehdeille puhunut, olivat päätyneet suunnitelmiin suurin piirtein siten, kun olin toivonutkin. Valaistusta kohennetaan, opasteita parannetaan ja sisäänkäynneissä huomioidaan erilaisilla apuvälineillä liikkuvat. Busseille ei oltu varattu omia parkkipaikkoja, mutta eiköhän ne parkkipaikat saada vielä mukaan. Hyvältä siis vaikuttaa.

Sisäpuoliset remonttiasiatkin etenevät. Hommaa hidastaa tilojemme ahtaus ja sokkeloisuus. Pohdimme ahtaajien lakon aikana, pitäisikö museon väenkin yhtyä lakkoon. Välillä tunnemme olevamme ahtaajia, kun joudumme pyörimään isojen jumalanpalveluspukujen, vitriinien jne. kanssa aivan liian ahtaissa tiloissa. Koska remontti etenee vaiheittain, olemme joutuneet roudaamaan tavaraa paikasta A paikkaan B ja sen jälkeen vielä paikaan C ja kohta taas takaisin A:han jne. Työhuoneenikin alkaa muistuttaa romuvarastoa. Museoesineitä en sentään ole tänne säilöön tuonut, mutta kaikenlaista askartelumateriaalia pilvin pimein. Lisäksi aloittamani lehtileikekokoelman uudelleenjärjestelyn vuoksi, arkistossamme olevat lehtileikemapit ovat pikkuhiljaa siirtyneet hyllyyni. Heitän tässä järjestelyvaiheessa pois älyttömimmät lehtileikkeet. Varmasti säilytettävät laitan suoraan uusiin mappeihin. Epävarmat jemmaan ja niiden kohtalosta päätetään myöhemmin yhdessä muun museoväen kanssa. Tässä yksi esimerkki suoraan kierrätyspapereiden joukkoon lennähtäneestä leikkeestä, joka herätti hilpeyttä.
EU:n komission puheenjohtajan toimistossa työskennellyt herra vieraili museossa 2006 ja hänestä kertova juttu oli arkistoitu mappiin ja päälle kirjoitettu kommentti ”Tämä äijä kävi museossa.” EU päässyt soluttautumaan lehtileikemappeihin myös artikkelissa, jossa kerrotaan EU:n kristillisdemokraattien olleen kirjepommin kohteena. Siis haloo, miksi nämä lehtileikkeet on talletettu, miten ne liittyvät ortodoksiseen kulttuuriperintöön Suomessa? Onneksi tämä on nyt menneisyyttä ja lehtileikkeitä kootaan nykyään järkevämmin. Ne järjestellään teemojen mukaisesti, jolloin niiden käytettävyys paranee.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Blogisi löytyi sattumalta... ammattisi vaikuttaa kiinnostavalta. Mietiskelen parhaillaan tulevia opiskelujani...valmistun tänä keväänä ylioppilaaksi ja välivuoden jälkeen tähtään opintoihin. Harkinnassa ovat olleet lähinnä historianopettaja tai jonkinlainen museotyöntekijä. Kirjoitin kirjoituksissa historiasta laudaturin...ja muutenkin historia tuntuu minulle oikealta alalta. Haluaisinkin tietää enemmän sinun koulutuksestasi, jos siis saan tiedustella?

    Missä koulussa olet opiskellut ja mitä aineita valinnut, jotta olet päässyt nykyiseen asemaasi? Pidätkö työstäsi? Mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet? Oliko opiskelu rankkaa puurtamista...tai onko alalla työllistyminen vaikeaa?

    Kiitos jo etukäteen!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymyksistä. Kirjoitin vastauksen, joka oli ilmeisesti niin pitkä, ettei bloggeri hyväksynyt sitä. Tutkailen asiaa. Mikäli pituus on tosiaan syy ongelmiin, niin laitan sen uutena tekstinä blogini pääsivulle.

    VastaaPoista