torstai 8. syyskuuta 2011

Kirkkomuseo mukaan kulttuuriluotsitoimintaan

Kulttuuriluotsi on vapaaehtoinen vertaisohjaaja, joka avustaa toimintakyvyiltään heikentyneitä kulttuuritapahtumiin. Luotsit perehdytetään tehtäväänsä. He ovat vastuullisia ja sitoutuneita kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä. Tarvittaessa kulttuuriluotsi hakee luotsattavansa hänen kotoaan. Luotsitoimintamalli on hyvä käytännön esimerkki terveyttä ylläpitävästä toiminnasta.

Kuopion kaupungin tuottama kulttuuriluotsitoiminta käynnistyi vuosi sitten. Toiminta laajenee hyvien kokemusten saattelemana Suomen ortodoksisen kirkkomuseoon ja muihin Kuopiossa toimiviin museoihin.

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo toivottaa luotsiparit tervetulleiksi 8.10. järjestettävälle Karjalainen nukke -kurssille. Kulttuuriluotseille osallistuminen yhdessä luotsattavan kanssa on maksutonta.

Luotsitoiminnan koordinoinnista ja luotsien koulutuksesta vastaa vanhusten päiväkeskustoiminnan toiminnanohjaaja Maarit Patama. Kulttuuriluotsitoimintaan pääsee mukaan koulutuksen kautta. Seuraava koulutus järjestetään Kuopion korttelimuseolla 15.9 klo 9−15. Kulttuuriluotsit perehdytetään niin käytännön järjestelyihin kuin uusien näytelmien ja näyttelyiden teemoihin.

Lisätietoja:
Vanhusten päiväkeskustoiminnan toiminnanohjaaja Maarit Patama, puh. 044 718 3633
Kulttuurisuunnittelija Kirsi Heikkinen, puh 044 7182 469

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti